יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

סורקי ברקודים

הברקוד היא שפה המוטבעת על גבי תווים מיוחדים, המהווים שרשרת בין היצרן לקונה. כמעט לא קיים היום מוצר שאין לו ברקוד ומאחר וכל הסחורות מסומנת בבר קוד יש צורך במכשיר שיפענח אותו בעת רכישתו על ידי הקונה.

לצורך פענוח הברקוד המסומן על גבי המוצר ייצרו מכשיר, סורק ברקודים, המופעל על ידי הקופאים. בסורק מותקנת תוכנה המתרגמת את סוג המוצר ומחירו. התוכנה היא תוכנה ספציפית לעסק בה מותקנים סורקי הברקודים . בקופה ישנן שתי שיטות לסריקת המוצר: סורק ידני או אלחוטי (המותקן בצג המותקן בקופה). בכל פעם שהסורק מפענח את הברקוד נשמע צפצוף חלש המעיד על הפענוח.

לעיתים כשהברקוד רטוב או מטושטש לא יצליח הסורק לפענחו ועל הקופאי להקליד את מספרו באופן ידני. השימוש בברקוד חייב גם לסמן את האריזות. לעיתים ארוזים באותה האריזה מספר פריטים מאותו סוג והמחיר הוא מחיר כל החבילה. סורקי הברקוד משמשים גם בעת ספירת מלאי במחסן העסק.

בעבר היה צורך לספור כל אחד מהמוצרים הנמצאים במחסן. בשנים האחרונות הוכנס השימוש ע"י סורקי ברקוד לספירת המלאי והעבודה נעשתה קלה ומהירה יותר. כל בעל טלפון חכם יכול להשתמש בו כסורק ברקוד לקבלת מידע כלשהו בפרסום טלוויזיוני או בעיתונות הכתובה.

באמצעות הסורק שבטלפון, מפענחת תוכנת מתאימה את הברקוד. ניתן למצוא בשוק סורקי ברקודים שונים והחברות המספקות את הסורקים הן אלה שנותנות שרותי אחזקה ותיקונים. בדרך כלל יש אחריות, ללא עלות, לתקופת מה מהיצרן ולאחר מכן שירותי האחזקה והתיקונים ניתנים תמורת תשלום שנתי.

קוראים ומשאילי ספרים מהספריות הציבוריות זוכרים בוודאי את שיטת רישום השאלת הספר בצורה ידנית. מאז שהשאלת הספר נרשמת במחשב היה צורך להקלת העבודה ועל כל הספרים הודבקה מדבקה עם מספר ברקוד שמפוענח על ידי סורק ברקודים ומוכנס למחשב בעזרת תוכנה מתאימה.

יום ראשון, 28 באוקטובר 2012

מהו ברקוד

ברקוד היא שפה חזותית תכנותית, בשרשרת הקנייה בין היצרן לצרכן. כיום כמעט אין מוצר שאין לו ברקוד. ישנם שני סוגי ברקודים: האחד הינו חד ממדי בין 8-20 אותיות או מספרים והשני דו מימדי שבו מספרים רבים והקומבינציות כמעט אין סופיות.

יום שני, 22 באוקטובר 2012

סימון סחורות

עד לפני מספר שנים היו מסמנים כל מוצר במספר קטלוגי קבוע. בתחילה היה הקופאי רושם את שם המוצר ומחירו ואם היה חסר במלאי, היה צריך לרשום ידנית במחברת ולהעביר לספקים. היום סכום החשבון נעשה אוטומטית על ידי המחשב ובנוסף, גם תיעוד החוסרים. עם הזמן, כשהוקמו רשתות שיווק, מזון ותעשייה, הותקנה בקופות עם עין אלקטרוניות המזהה את הסימון הקבוע, כשהמוצר עזב את המפעל ושווק לחנויות היה עליו קוד. כך אם נקנה – אוטומטית מוזמן על ידי החנות מחדש. בלי מחברת. בלי עט. לבד.