יום שני, 22 באוקטובר 2012

סימון סחורות

עד לפני מספר שנים היו מסמנים כל מוצר במספר קטלוגי קבוע. בתחילה היה הקופאי רושם את שם המוצר ומחירו ואם היה חסר במלאי, היה צריך לרשום ידנית במחברת ולהעביר לספקים. היום סכום החשבון נעשה אוטומטית על ידי המחשב ובנוסף, גם תיעוד החוסרים. עם הזמן, כשהוקמו רשתות שיווק, מזון ותעשייה, הותקנה בקופות עם עין אלקטרוניות המזהה את הסימון הקבוע, כשהמוצר עזב את המפעל ושווק לחנויות היה עליו קוד. כך אם נקנה – אוטומטית מוזמן על ידי החנות מחדש. בלי מחברת. בלי עט. לבד.


קורא ברקוד

מדובר בהמצאה גאונית שמקלה על חיי הקמעונאים. הוא סורק את המוצרים ומעביר את המידע הממוחשב למקום הנכון נכך נותן לכם תפקוד על ניהול מלאי שלכם. הקורא פותח על ידי חברת אי.בי.אם בשנת 1971. העינית האלקטרונית המותקנת בקופה קוראת אותו ומתרגמת את הקוד למוצר ומחירו. לכל מוצר ברקוד משלו – כך שאין סיכוי להתבלבל. בכל פעם שמועבר מוצר מסוים מתחת לעינית הזיהוי נשמע קול צפצוף המאשר שהמוצר נקלט. קורא ברקוד מקל מאוד על עבודת הקופאי ומקצר את זמן ההמתנה על יד הקופות. ברשתות מזון גדולות או חנויות רשת, בהן תנועת הקונים גדולה, זיהוי הסחורה ע"י הברקוד חוסך זמן רב.


סוגי ברקוד ויתרונותיו

קייימים שני סוגים של ברקוד. האחד הינו בעל יכולת קריאה מוגבלת של 20 מס' לכל היותר והשני בעל יכולת קריאה של עד 100 מס'. הקוד יצר שפה אחידה בשרשרת מהיצרן לקונה. בכל החנויות בהם מסופקת סחורה מסויימת יהיה לה אותו ברקוד. גם האריזות מסומנות בקוד הייחודי, דבר המאפשר עריכת ספירת מלאי מהירה ומדוייקת. על ידי קורא הברקוד ניתן לזהות במהירות את המוצר המבוקש וניתן לאתר האם נמצא במלאי. בעידן הטכנולוגיה המתקדמת יש גם אפליקציה סלולארית שמאפשרת לקרוא ברקודים בקלות – וחנויות רבות כבר התחילו להשתמש בה. בנוסף, קורא זה מאובטח היטב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה